Relatietherapie

In iedere relatie komen wel eens spanningen, misverstanden of ruzies voor.

Het kan zijn dat je op een gegeven moment tegen problemen aanloopt waar je zelf als paar niet meer uitkomt. Vaak kunnen jullie op het gebied van de communicatie het een en ander verbeteren.

Dan kan relatietherapie wellicht uitkomst bieden. Hier verkrijg je inzicht in de ontstane patronen of oude, onvervulde behoeften. Je leert om weer meer begrip voor elkaar te krijgen, anders met elkaar te communiceren en je weer verbonden te voelen met elkaar. Hierdoor kan er vervolgens ruimte ontstaan voor ontwikkeling en verandering.

Ik werk onder andere met de Emotionally Focused Therapy (EFT) van Sue Johnson en mijn eigen integratieve benadering. EFT is een model voor relatietherapie dat gebaseerd is op de hechtingstheorie van Bowlby. Het stelt de emoties van de partners centraal en streeft naar een verbeterde interactie van emoties en het (her)vinden van verbondenheid binnen de relatie.

Als therapeut in de integratieve psychotherapie, coach, relatietherapeut, EMDR-therapeut en hypnotherapeut in Breda en omstreken help ik je graag door middel van professionele begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling en groei. Ook hulp bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen, persoonlijke begeleiding en coaching behoren tot de mogelijkheden.

Bel of mail voor meer informatie of vul het contactformulier in.