Werkwijze

Aanmelden kan telefonisch of per e-mail. Je kunt dan in overleg met mij een afspraak maken voor een intake/kennismakingsgesprek. Ter voorbereiding vul je de behandelovereenkomst en privacyverklaring in.

Het eerste gesprek is een intake. We bespreken uitgebreid de klacht of klachten waar je me voor benaderd hebt en bekijken vervolgens wat de behandelmogelijkheden zijn. Ook leg ik mijn werkwijze aan je uit. Vervolgens kunnen we samen een plan van aanpak maken en kun je bepalen of ik de juiste persoon ben om je te helpen bij jouw probleem. Een basis van wederzijds vertrouwen en respect en veiligheid zijn voor mij van groot belang en bepalen mede het succes van de therapie.

Het is moeilijk om van te voren aan te geven hoeveel gesprekken er nodig zijn. Integratieve therapie is echter een kortdurende therapie. Gemiddeld bestaat een behandeling uit 5 tot 15 sessies.

Je werkt bij mij met heldere, concrete en vooral haalbare doelen. Regelmatig zullen we deze nader bespreken en evalueren.

 

Integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie kan bij allerlei klachten worden ingezet, zoals bij een depressie, angst, onzekerheid, relatieproblemen, hechtingsproblemen, rouw, een burn-out, perfectionisme, een trauma, fobieën, stress en slaapproblemen.

Lees verder »

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de nadruk ligt op het aanpakken en oplossen van problemen en op het veranderen van gedrag, gevoelens en denkwijze. Dit zorgt dat problemen, die vaak hun oorsprong ergens in het verleden hebben, losgelaten kunnen worden.

Lees verder »

Relatietherapie

In iedere relatie komen wel eens spanningen, misverstanden of ruzies voor. Het kan zijn dat je op een gegeven moment tegen problemen aanloopt waar je zelf als paar niet meer uitkomt. Vaak blijkt dat er op het gebied van de communicatie het een en ander verbeterd kan worden.

Lees verder »

Coaching

Coaching richt zich op het bieden van begeleiding. Iedereen loopt wel eens ergens tegenaan op het werk, in de studie of in de privésfeer. Hoe kan iets anders of beter? Met behulp van een coachingstraject word jij je steeds meer bewust van je eigen functioneren en ontwikkel je nieuwe vaardigheden.

Lees verder »

EMDR en traumaverwerking

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een effectieve therapie voor mensen die last hebben van een traumatische ervaring. Het effect van deze therapie is direct te merken. Klachten nemen tijdens de EMDR-sessies af of verdwijnen zelfs volledig.

Lees verder »