EMDR en traumaverwerking

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is een effectieve therapie voor mensen die last hebben van een traumatische ervaring. Het effect van deze therapie is direct te merken. Klachten zoals somberheid, angst, schaamte, verdriet, slapeloosheid, nachtmerries, schuldgevoel of boosheid nemen tijdens de EMDR- sessies af of verdwijnen.

Tijdens EMDR-sessies wordt de traumatische ervaring bewust teruggehaald met alle beelden, gedachten, gevoelens en ervaringen die daarbij horen. Hierdoor komt de informatie over de traumatische gebeurtenis weer naar boven. Vervolgens wordt een verwerkingsproces opgestart. Terwijl je terug denkt aan de traumatische ervaring hoor je via een koptelefoon klikjes die je afwisselend in het ene en dan in het andere oor hoort. De klikjes leiden tot reorganisatie van het trauma in de hersenen en daardoor tot vermindering van de traumatische lading.

EMDR kan worden ingezet bij blijvende klachten, nachtmerries en negatieve gevoelens naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook kan EMDR helpen bij het verwerken van:

  • Verlieservaringen
  • Pestervaringen
  • Misbruik/mishandeling
  • Een verkeersongeval
  • Een overval

Als therapeut in de integratieve psychotherapie, coach, relatietherapeut, EMDR-therapeut en hypnotherapeut in Breda en omstreken help ik je graag door middel van professionele begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling en groei. Ook hulp bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen, persoonlijke begeleiding en coaching behoren tot de mogelijkheden.

Bel of mail voor meer informatie of vul het contactformulier in.