Voor wie

De integratieve psychotherapie kijkt naar de mens als geheel, waar je zelf een actieve rol in speelt. Er bestaat een nauwe samenhang tussen je gedrag, gedachten, emoties, lichamelijke reacties en welbevinden.

Integratieve psychotherapie is gebaseerd op onderzoek en ervaring binnen de belangrijkste stromingen in de psychotherapie. De therapie kan daarom bij een groot scala aan problematiek worden ingezet, bijvoorbeeld bij een depressie, angst, onzekerheid, relatieproblemen, hechtingsproblemen, rouw, een burn-out, perfectionisme, een trauma, fobieën, stress en slaapproblemen.

Burn-out en stress

Spanning en stress kennen vele vormen. Ik help je bij onder andere een burn-out, slaapproblemen, werkgerelateerde problemen, piekeren, angsten (waaronder ook faalangst), concentratieproblemen, nervositeit of lusteloosheid.

Lees verder »

Trauma- en rouwverwerking

Integratieve psychotherapie is ook effectief bij het verwerken van emotionele conflicten, zoals rouw of een trauma. Ook bij het verwerken van angsten, onzekerheid, schuldgevoelens of depressiviteit biedt therapie de uitkomst.

Lees meer »

Angst en fobie

Angst is één van de basisemoties. Als angst echter regelmatig voorkomt, langer aanhoudt, heviger is en niet meer in verhouding staat tot dat waar je bang voor bent, is er sprake van angstklachten. Een fobie is een zeer specifieke angst.

Lees meer »

Depressie

Veel mensen voelen zich wel eens somber of verdrietig. Deze emoties zijn zeer nuttig. Er is sprake van een depressie als je je over een langere periode somber of neerslachtig voelt en ook op een aantal andere fronten klachten ondervindt.

Lees meer »

Perfectionisme

Het leven van een perfectionist zit meestal vol dingen die nog moeten, omdat ze er anders geen goed gevoel bij hebben. Door de grote hoeveelheid aan moetjes, houden perfectionisten weinig rekening met wat ze zelf willen en nodig hebben.

Lees meer » 

Slaapproblemen

Slaapproblemen kunnen een symptoom zijn van een psychisch of fysiek probleem of dit verergeren. Door een gebrek aan slaap daalt je energieniveau en je mentale veerkracht, je concentratie en geheugen worden minder en ga zo maar door.

Lees meer » 

Professionele begeleiding

Als therapeut in de integratieve psychotherapie, coach, relatietherapeut, EMDR-therapeut en hypnotherapeut in Breda en omstreken help ik je door middel van professionele begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling en groei. Ook hulp bij het verwerken van traumatische gebeurtenissen, persoonlijke begeleiding en coaching behoren tot de mogelijkheden.

Bel of mail voor meer informatie of vul het contactformulier in.