Depressie

Veel mensen voelen zich wel eens somber of verdrietig. Deze emoties zijn zeer nuttig. Ze wijzen ons erop dat er iets is in ons leven wat niet goed voelt.

Deze emoties kunnen echter ook steeds vaker en intenser in je leven komen en ervoor zorgen dat je hieronder gebukt gaat. Er is sprake van een depressie als je je over een langere periode somber of neerslachtig voelt en ook op een aantal andere fronten klachten ondervindt. Zo is er meestal sprake van een aantal van de volgende klachten: een laag energieniveau, een negatief zelfbeeld, slaapproblemen, gewichtsverandering, lagere concentratie, schuldgevoelens, besluiteloosheid en/of suïcidale gedachten. Deze problemen kunnen een heel grote impact op je leven hebben.

Bij de begeleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende invalshoeken. Concrete oefeningen worden afgewisseld met het zoeken naar inzicht en het onderzoeken en ontwikkelen van jouw eigen interne psychische structuur. Hierdoor werk je toe naar meer grip en kracht in je leven. Je leert wat jij kan doen om anders met situaties in je leven om te gaan en om jezelf beter te begrijpen en te onderzoeken wat de oorzaak is van de sombere gevoelens en gedachten.