Psychotherapeut Tilburg

Ben je op zoek naar een psychotherapeut Tilburg of omstreken? Je bent van harte welkom in mijn praktijk, Compassie Therapie. Vanuit mijn achtergrond in de integratieve psychotherapie help ik mensen met allerlei uiteenlopende klachten. Heb je last van lichamelijke of psychische klachten die je in het dagelijks leven belemmeren? Door middel van een kortdurend, doelgericht behandeltraject op maat help ik je bij het oplossen van de onderliggende problemen.

Integratieve psychotherapie is een therapievorm die verschillende andere stromingen in de psychotherapie combineert, waarbij onderzoeken en ervaringen uit al deze stromingen zijn meegenomen. Een behandeling volgens de integratieve psychotherapie gaat uit van jouw eigen kracht. Tijdens de sessies in mijn praktijk in Breda, vlakbij Tilburg, help ik je deze kracht te vinden en in te zetten bij het oplossen van het probleem achter je klachten. Wanneer dit probleem wordt weggenomen, merk je vaak een sterke afname van deze klachten.

Het leven in Tilburg kan erg hectisch en stressvol zijn. Misschien loop je vast in je studie aan de universiteit of heb je het zwaar op je werk. De reis naar mijn praktijk voor integratieve psychotherapie is vanuit Tilburg zo gemaakt. Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar kennen en stellen we een behandeltraject op. Dit is altijd maatwerk, aangezien iedereen uniek is. We kijken naar je situatie, je netwerk en naar je eigen mogelijkheden. Het uiteindelijke behandeltraject stemmen we hierop af. Je behandeling bestaat uit een combinatie van verschillende therapievormen die de basis voor integratieve psychotherapie hebben gelegd, waaronder experiëntiële therapie, gesprekstherapie, cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische psychotherapie.

De rol van mij als therapeut is in de eerste plaats om naar jou te luisteren. Uit jouw verhaal kan ik opmaken wat voor jou belangrijk is, waar de bron van je klachten zou kunnen liggen. Aan de hand hiervan kan ik een behandelplan samenstellen, waarin we samen tijdens een aantal sessies richting vooraf gestelde, persoonlijke doelen toe werken.

Integratieve psychotherapie in de omgeving van Tilburg is onder andere inzetbaar bij de volgende klachten:

  • Angsten en fobieën. Een bepaalde hoeveelheid angst is normaal, langdurige, vaak terugkerende en aanhoudende angst niet. Faalangst, sociale angst en specifieke fobieën zoals agorafobie belemmeren je in je dagelijkse bezigheden en gaan vaak gepaard met andere klachten.
  • Een gevoel van doelloosheid, lusteloosheid, gebrek aan energie en slaapproblemen kunnen symptomen zijn van een depressie maar kunnen ook op zichzelf staan.
  • Burn-out of stress. Een burn-out is het gevolg van langdurig aanhoudende stress. Dit kan werkstress zijn, maar ook stress rond een gebeurtenis.
  • Rouw of een trauma. Het verwerken van een trauma of een verlies kan erg zwaar zijn.
  • Door middel van integratieve psychotherapie help ik stellen uit Tilburg om weer met elkaar te kunnen communiceren en hun verbondenheid weer te vinden.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je me bellen of een e-mail sturen. Ik hanteer geen wachtlijsten dus je kunt vaak op korte termijn terecht voor een behandeltraject op maat. Handig om te weten is dat de individuele therapie vanuit veel aanvullende verzekeringen wordt vergoed.