Psychotherapeut Roosendaal

Psychotherapeut Roosendaal

Bij psychotherapeut Roosendaal, Nicole Advani kun je o.a. terecht voor integratieve psychotherapie. Woon je in Roosendaal en wil je een behandeling volgens de integratieve psychotherapie volgen? De praktijk van Compassie Therapie in Breda is vanuit Roosendaal eenvoudig te bereizen. Bij Compassie Therapie kun je niet alleen terecht voor integratieve psychotherapie, maar ook voor andere behandelmethoden zoals relatietherapie, coaching, hypnotherapie en EMDR. De meest geschikte behandelmethode is afhankelijk van jouw klachten en wensen, dus kijken we samen wat het best bij jou past.

Een behandeling volgens de integratieve psychotherapie in Roosendaal en omgeving is kortdurend en doelgericht. Deze therapievorm ontstond uit verschillende andere vormen in de psychotherapie en combineert ervaringen, onderzoeken en inzichten uit deze stromingen. Persoonlijk koos ik ervoor om me in deze therapievorm te specialiseren door de holistische aanpak. Er wordt niet alleen geredeneerd vanuit je klachten. Ook jouw wensen, eigenschappen, omgevingsfactoren en mogelijkheden worden in overweging genomen.

Doordat de integratieve psychotherapie zich zo sterk op het individu richt, is geen enkel behandeltraject hetzelfde en is het ook niet mogelijk om een standaardplan aan te bieden. Daarom stellen we samen een behandelplan op maat op, waarbij we werken richting een aantal doelen die jou helpen je klachten te verminderen of deze zelfs compleet doen verdwijnen. De klachten waarbij cliënten uit Roosendaal bij mij terecht kunnen voor een behandeling volgens de integratieve psychotherapie zijn onder andere:

  • Angsten, zoals sociale angst, faalangst, een angst of zelfs fobie voor specifieke dingen.
  • Blokkades, controledrang, stress of een burn-out, een laag zelfvertrouwen, perfectionisme, onzekerheid en andere klachten die je in je werk kunnen belemmeren.
  • Lichamelijke klachten zoals spanning of pijn, maar ook slaapproblemen of PDS (prikkelbare darmsyndroom).
  • Eetproblemen, waaronder boulimia nervosa of een sterke drang om af te vallen.
  • Hechtingsproblemen, een gebroken relatie, beginnende of gevorderde relatieproblemen.
  • Verwerkingsproblemen, bijvoorbeeld van een trauma, een verlies of rouw.
  • Somberheidsklachten, zoals lusteloosheid, doelloosheid en een negatief zelfbeeld.

Mijn rol als therapeut is in de eerste plaats die van een luisterend oor. Jij vertelt je verhaal, waaruit ik kan opmaken waar de pijnpunten liggen, tegen welke problemen je aanloopt en hoe je klachten hieraan te relateren zijn. Aan de hand hiervan stellen we samen het behandelplan op, inclusief de doelen waar we samen naartoe gaan werken. Het behalen van de doelen zorgt doorgaans voor het verminderen of zelfs verdwijnen van je klachten of zorgt ervoor dat je er beter mee om kunt gaan.

Spelen jouw problemen zich vooral in en rondom je relatie af? Dan kan het waardevol zijn om relatietherapie in te zetten, waarbij je samen met je partner naar de sessies komt. Onder mijn begeleiding leren jullie welke oude, ingesleten patronen jullie in de weg staan, wat jullie individuele behoeften zijn en hoe jullie weer op een open, respectvolle manier met elkaar kunnen communiceren.

Voor meer informatie over de klachten waarbij je bij mij terecht kunt of de behandelmethoden die ik aanbied kun je me altijd mailen of bellen. Maak je liever gelijk een afspraak bij mij psychotherapeut Roosendaal e.o.? Ik zie je telefoontje of e-mail graag tegemoet. De individuele behandeling wordt meestal door je aanvullende verzekering vergoed, maar het kan verstandig zijn dit eerst even te controleren.